A háziállatokat sokkolják a petárdák

A petárdák mellett a kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolhatják a háziállatokat, ezért biztonságos, zárt helyen érdemes tartani őket december 31-én és január 1-jén.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt. A félős állatoknak szerezzenek be nyugtatót az állatorvostól és ne hagyják magukra kedvenceiket a kritikus időszakban – közölte az alapítvány az MTI-vel. A kutyák és a macskák nyakában e néhány nap alatt folyamatosan legyen nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta leeshet menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, melynek beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik.

Az alapítvány idén is külön számot üzemeltet az állatukat elvesztőknek és a becsületes megtalálóknak. A 06-70/635 0780-as számra január 2-ig 0-24 óráig, január 3-tól 18 óra után várják a bejelentéseket, vagy a j.zsuzsa@gmail.com e-mail címen. Az sms – lehetőség szerint – tartalmazza az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét. Az elveszett állatok gazdáinak azt javasolják, hogy Budapest területén keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét, készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.