A Honda és a Toyota is bemutatja környezetbarát autóit Tokióban

A két nagy japán autógyártó, a Honda és a Toyota is bemutatja környezetbarát koncepció autóit az e havi 2009-es Tokyo Motor Show-n.

A legtöbb kiállító autógyártó standján a zöld technológiák és az üzemanyag-hatékonyság kerül középpontba. A 41. Tokyo Motor Show a Makuhari Messe-n kerül megrendezésre Chiba City-ben. A rendezvény 13 napon keresztül, október 23-tól november 4-éig látogatható. 

A Tokyo Motor Show-n a Toyota a közönség elé tárja az EV II-t, mely egy kompakt elektromos jármű, rövid távolságokra tervezték. A négyüléses autó az úgynevezett drive-by-wire technológián alapul. Kormánykerék és pedálok helyett, a futurisztikus Toyota minden funkciója a joystick elv alapján működik, beleértve a gázpedált, a féket és a kormányt is.

A Honda Skydeck koncepció szintén a tokiói rendezvényen mutatkozik be. Az autó hibrid és hat ember ülhet bele. Toló és ollós szárnyú ajtói is vannak. 

Mint a legzöldebb lehetőség a jövőre nézve, a Honda a hidrogén üzemanyagcellás járművekre koncentrál. A cég elmondta, jó úton haladnak, mert mire elkészülnek, addigra megkezdődik a hidrogén töltőállomások telepítése is.

Az ázsiai prémium autógyártók szemet gyönyörködtető szuperautókkal próbálják felülmúlni egymást idén a kiállításon. Új elektromos autók és hibridek kerülnek bemutatásra, kisebb motorokkal és üzemanyag-hatékonysággal, stop-start funkcióval karon öltve.

A Tokyo Auto Show 2009 témája idén: „Fun Driving for Us, Eco Driving for Earth” (Mókás vezetés nekünk, környezetbarát vezetés a Földnek). Azon kívül, hogy a szervezők tájékoztatnak a csúcstechnológiákról és a termékekről, igyekeznek a lehető legszínesebb műsort összerakni annak érdekében, hogy minél több autó- és motorrajongó látogasson el Japánba október 23. és november 4. között.

Ajánlott tartalom

Dízel az elektromos kamion ellen: az ALDI megmérte a fogyasztáskülönbséget

Az ALDI Magyarország ismét bővítette elektromosteherautó-flottáját. A kiskereskedelemi lánc az országban elsőként állított forgalomba 2021 végén elektromos nyerges vontatót, később szóló teherautót, most pedig két újabb e-teherautóval lesz gazdagabb az elektromosjármű-park: egy újabb nyerges vontató és egy 26 tonnás teherautó fogja szolgálni a fővárosi és a Pest vármegyei üzleteket. A vállalat a gyakorlatban is összehasonlította ugyanazon az útvonalon ugyanazzal a terheléssel a dízel- és az elektromos kamion fogyasztását, aminek eredménye felgyorsította a döntést a flotta bővítéséről.