A hulladékgazdálkodási koncesszió egyik alvállalkozója az Alteo csoport leányvállalata

Kétéves, de további két évvel meghosszabbítható szolgáltatási szerződést kötött az Alteo Nyrt. leányvállalata, a Fe-Group Invest Zrt. a 35 éves magyarországi hulladékkoncesszió nyertesével, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel hulladékok gyűjtésére, szállítására, tárolására és előkezelésére.

Az Alteo csütörtöki közleménye szerint a jelentős újrahasznosítási kapacitásokkal és a területen évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Fe-Group Invest Zrt. több alvállalkozó és együttműködő partnerével együtt pályázott a hulladékgazdálkodási koncesszió intézményi alvállalkozói pozíciójára. A cég 75,1 százalékban az Alteo Nyrt., 24,9 százalékban pedig a klímavédelmet és a környezeti fenntarthatóságot elősegítő technológiákba, megoldásokba fektető Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap tulajdonában van. Az Alteo csoport a Magyarországon éves szinten képződő PET hulladék negyedét, 6 ezer tonnát képes kezelni – közölték.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.