A hulladékgazdálkodási koncesszió egyik alvállalkozója az Alteo csoport leányvállalata

Kétéves, de további két évvel meghosszabbítható szolgáltatási szerződést kötött az Alteo Nyrt. leányvállalata, a Fe-Group Invest Zrt. a 35 éves magyarországi hulladékkoncesszió nyertesével, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel hulladékok gyűjtésére, szállítására, tárolására és előkezelésére.

Az Alteo csütörtöki közleménye szerint a jelentős újrahasznosítási kapacitásokkal és a területen évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Fe-Group Invest Zrt. több alvállalkozó és együttműködő partnerével együtt pályázott a hulladékgazdálkodási koncesszió intézményi alvállalkozói pozíciójára. A cég 75,1 százalékban az Alteo Nyrt., 24,9 százalékban pedig a klímavédelmet és a környezeti fenntarthatóságot elősegítő technológiákba, megoldásokba fektető Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap tulajdonában van. Az Alteo csoport a Magyarországon éves szinten képződő PET hulladék negyedét, 6 ezer tonnát képes kezelni – közölték.

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).