A jövő konnektorát fejleszti a Sony

A Sony Tokióban mutatta be első intelligens konnektorait, amelyek automatikusan mérik és szabályozni is tudják a beléjük dugott eszközök fogyasztását.

“A konnektorok ötven éve nem változtak semmit” – nyilatkozta Taro Tadanó, a japán cég technológiai fejlesztési részlegének vezetője az egyelőre még csak prototípusként létező high-tech konnektorok bemutatóján, írja az origo.hu. Tadanó elmondta, hogy a cég olyan intelligens konnektorokat fejleszt ki, amelyek képesek nyomon követni a hozzájuk csatlakozó eszköz fogyasztását is. Ahhoz, hogy az ebből kinyert információkat praktikusan használni lehessen, azt is meg akarják valósítani, hogy a konnektorok egymással, illetve az áramszolgáltató rendszereivel kommunikálni tudjanak. Az intelligens konnektorok segítségével az otthonokban egyszerűen le lehet olvasni, hogy egy-egy berendezés napi, heti, havi vagy akár éves szinten mennyi áramot fogyaszt, ezáltal mekkora költséget jelent működtetése – adta hírül a PC World amerikai technológiai magazin.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.