A kínai BYD autógyár az európai piacot vette célba

A kínai autógyártók újabb rohamot indítanak az európai autópiac bevételére. “Még az idén bemutatjuk első, az európai piacra szánt modellünket” – idézte a Die Welt német napilap a kínai BYD autógyár szóvivőjét.

A kínai autógyárak a lap beszámolója szerint nem csak olcsó, de környezetbarát technológiát alkalmazó modellekkel is hódítani akarnak. A BYD először a Hybrid F3 DM modelljével jelenik meg, majd egy évre rá az E6-os elektromos autójával.
Az még nem ismeretes, hogy a kínai BYD melyik országot szemeli ki modelljének bevezetésére.
A kínaiak tanultak a múlt hibáiból. “Autóink megfelelnek minden technológiai szabványnak” – jelentette ki a BYD szóvivője.

A kínai autógyártók korábbi piaci behatolási kísérletei rendre kudarcba fulladtak a minőségi hiányosságok miatt. A Landwind”, “Brilliance” és “Great Wall” modellekkel nem sikerült megvetniük a lábukat az európai piacon.

Ajánlott tartalom

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára a Mátrai Erőmű előtt, a járművet bemutató szerdai sajtóeseményen.