A kormány számításai szerint havi másfél-kétmillió forintot spórolhatnak azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és a kormányüléseken iratok helyett iPad-et használnak a résztvevők - áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményben, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A kormányüléseken iPad-eket használnak a jövőben papír helyett

A kormány számításai szerint havi másfél-kétmillió forintot spórolhatnak azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és a kormányüléseken iratok helyett iPad-et használnak a résztvevők – áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményben, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A tájékoztatás szerint a hatékonyabb és olcsóbb munkavégzést célzó közbeszerzés kiírása előtt a KIM e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel csak ezt a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg. Ehhez adódnak hozzá a hatékonyabb munkavégzésből származó, nem közvetlenül jelentkező bevételek – derül ki a közleményből, amely alapján a 120 darab 16 gigabyte háttérkapacitással rendelkező iPad beszerzési költsége darabonként, áfa nélkül 136 ezer forint.

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).