A Lamborghini Madura koncepció környezetbarát vadállat

Autógyártók világszerte az új generációs zöld járművekre összpontosítanak, melyek kizárólag elektromosan, vagy egy hibrid motorral kerülnek közelebb a kibocsátás csökkentéséhez.

Az olasz Lamborghini sincsen ezzel másképp. A tervező Slavche Tanevski előállt egy hibrid koncepcióval a Lamborghini számára – az autó a tervek szerint 2016-ra lesz elérhető.

A Lamborghini Madura mutat némi hasonlóságot a Lamborghini Silhouette-tel és az Urraco-val.
A nevét egy indonéz szigetről kapta, mely híres bikaviadalairól. A jobb a légellenállási együtthatónak köszönhetően, az aerodinamikai jármű energia-megtakarítást ígér.
A Madura kis tengelytávval, valamint egyformán hosszú kiálló részekkel rendelkezik. A fényszórók kiemelik az autó szélességét, a légterelők pedig az oldalfalakból nőnek ki, és lézersugarakhoz csatlakoznak, a fedélzeti elektromos hajtási rendszer szimbólumaként.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.