A Mal Zrt. elnöke sajnálja a történteket

A dolgozók betartották a műszaki előírásokat, a cég nem felelős a vörösiszap-katasztrófáért, mondta Tolnay Lajos, a Mal Zrt. elnöke. Nagyon sajnálja a történteket, és mélyen együtt érez a katasztrófa áldozatainak hozzátartozóival. Feladatának tekinti a károk enyhítésében való részvételt, és mindent megtesz azért, hogy a vállalat biztonságosan újból üzemszerűen működjön.

Ausztriában nem szennyeződött a levegő
Nem kerültek káros anyagok a levegőbe Ausztriában a nyugat-magyarországi vörösiszap-szennyezés következtében, közölte az osztrák környezetvédelmi hatóság. A levegő higany-, ólom-, nikkel-, króm-, kadmium- és arzéntartalma nem mutat semmiféle eltérést a korábbi szinthez képest. A vizsgálatok során kimutatott értékek jelentősen a megengedett határértékek alatt húzódnak.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.