A mellrákos esetek közel felét megelőzné az egészséges életmód

Az összes emlőrákos eset közel felét megelőzné, ha a nők többet mozognának, kevesebb alkoholt fogyasztanának és egészségesebben étkeznének – állapította meg egy most közzétett brit jelentés.

A Világ Rákkutatási Alap (WCRF) ajánlása szerint napi fél óra fizikai aktivitásra lenne szükségük a nőknek, napi egy adagnál nem több alkoholra és testsúlyuk megfelelő beállítására, ami a legtöbb esetben fogyást jelent. A tanulmány adatai szerint 2008-ban 47 600 nőnél állapítottak meg mellrákot Nagy-Britanniában. A WCRF szakértői úgy vélik, az esetek 42 százaléka megelőzhető lett volna, ha a nők egészségesebb életvitelt folytatnak. A megállapításokat hétfőn ismertették a The Daily Telegraph brit napilap online kiadásában.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.