A Nap felé fordulnak az Apple kütyük?

A vállalat három új szabadalmat nyújtott be, mivel a cég célja bekerülni a tiszta energia üzletágba.

Ebben a hónapban, az Apple három új, tiszta energiaforrás és energiahatékonyság szabadalmat adott be, létrehozva a találgatások egy új hullámát: vajon környezetbarát úton indul el az óriásvállalat?

1. Az első egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi az Apple eszközök számára, hogy „rögzítse az áramfelhasználást, és közli is azt”. A HomePlug Alliance rendszer lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy ütemtervet készítsenek és ellenőrizzék az összes „okos eszköz” töltését annak biztosítása, hogy a töltés a csúcsidőn kívül történjen, így az eszközök nem töltődnek túl. Egyes felmérések szerint ilyenkor a villamosenergia-használatának 10 %-a kárba megy.

2. Az Engadget szerint úgy tűnik, az Apple dolgozik az úgynevezett „intelligens dugó” létrehozásán, mely belülről elvégezné az AC-DC konvertálást (nincs több nagy fehér tégla). Szabályozza a villamos energia áramlását, hogy illeszkedjen a készülékhez, és lekapcsolja a hálózatról, ha feltöltötte azt.

3. 2008-ban az Apple beadta első, saját napenergiával működő kütyüjének szabadalmát, melyen belül napenergiát adnának minden olyan eszköz üvegfelületéhez, amelynek képernyője van – ilyen az iPhone, MacBook, iPad stb.

Ezen a héten az Apple bejelentette a második napenergiás szabadalmát, amelyben az egész berendezés napelemmel fedett.
Amikor az akkumulátor teljesen feltöltődött, a felhasználó megváltoztathatja a beállítást, amely a „második operatív státuszba” helyezi a napelemet, és ha az akkumulátor túlzott mértékben merül, elsődleges forrásként állítható be a napelem (ami feltételezve csökkentené a teljesítményt és a készülés fényerejét).

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.