A Nap felé fordulnak az Apple kütyük?

A vállalat három új szabadalmat nyújtott be, mivel a cég célja bekerülni a tiszta energia üzletágba.

Ebben a hónapban, az Apple három új, tiszta energiaforrás és energiahatékonyság szabadalmat adott be, létrehozva a találgatások egy új hullámát: vajon környezetbarát úton indul el az óriásvállalat?

1. Az első egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi az Apple eszközök számára, hogy „rögzítse az áramfelhasználást, és közli is azt”. A HomePlug Alliance rendszer lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy ütemtervet készítsenek és ellenőrizzék az összes „okos eszköz” töltését annak biztosítása, hogy a töltés a csúcsidőn kívül történjen, így az eszközök nem töltődnek túl. Egyes felmérések szerint ilyenkor a villamosenergia-használatának 10 %-a kárba megy.

2. Az Engadget szerint úgy tűnik, az Apple dolgozik az úgynevezett „intelligens dugó” létrehozásán, mely belülről elvégezné az AC-DC konvertálást (nincs több nagy fehér tégla). Szabályozza a villamos energia áramlását, hogy illeszkedjen a készülékhez, és lekapcsolja a hálózatról, ha feltöltötte azt.

3. 2008-ban az Apple beadta első, saját napenergiával működő kütyüjének szabadalmát, melyen belül napenergiát adnának minden olyan eszköz üvegfelületéhez, amelynek képernyője van – ilyen az iPhone, MacBook, iPad stb.

Ezen a héten az Apple bejelentette a második napenergiás szabadalmát, amelyben az egész berendezés napelemmel fedett.
Amikor az akkumulátor teljesen feltöltődött, a felhasználó megváltoztathatja a beállítást, amely a „második operatív státuszba” helyezi a napelemet, és ha az akkumulátor túlzott mértékben merül, elsődleges forrásként állítható be a napelem (ami feltételezve csökkentené a teljesítményt és a készülés fényerejét).

Ajánlott tartalom

Az Anker energiatárolója mindent tud, amire egy otthonnak szüksége lehet

Az Anker új akkumulátora minden egyben megoldás, egy teljesítménymodult, egy akkumulátormodult, egy napelemes invertert és egy energiagazdálkodási rendszert intergrál.