A napelemgyár épül, de nincs elég szakember Komlón?

A hatvanöt jelentkezőből végül csak tíz vállalta a munkát a még épülő komlói napelemgyárban.

„A sokáig magányosan árválkodó lakókocsi láttán azt hittük, itt forgatják majd az Üvegtigris negyedik részét, de örülök, hogy végre jó irányba mennek a dolgok” – fogalmazott Szarka Elemér képviselő a csütörtök délután megtartott komlói testületi ülésen, írja a bama.hu. Az első napirendi pontként ugyanis a Solar Energy Systems Kft. munkahely-teremtési támogatását tárgyalták a városatyák. Bernhardt Imre, a kft. új ügyvezető igazgatója elmondta, május 15-re kulcsrakész lesz az épület, a gépeket pedig augusztus végén hozzák a városba. Ezután nagyjából egy hónapra lesz szükség ahhoz, hogy összeszereljék a gyártósort, majd próbagyártás következik, és ha minden megfelelően működik, akkor októberben teljes kapacitással működhet az üzem.

Addig azonban ki kell választani a megfelelő dolgozókat, ami nem tűnik könnyű feladatnak, jegyezte meg az igazgató. Tegnap például hatvanöt, műszaki területen jártas – többek között villanyszerelő – álláskeresőt hívtak be felvételre, ebből huszonöt jelzett vissza, tizenöt meg is jelent, majd a munka ismertetése után öt fő elhagyta a termet. Végül összesen tíz ember maradt, ők a jövő héten tehetnek vizsgát. A cég száznyolc fő foglalkoztatását vállalta, ennek nagy része (hatvan ember) a gyártósoron fog dolgozni. Egész héten, tehát hétvégén is 0-tól 24 óráig megy majd a gyártás, a dolgozók a képzettségüknek megfelelő béreket kapnak majd.

Az álláskeresők a munkaügyi központban jelentkezhetnek, az igazgató tudomása szerint eddig ezt nyolcszázan már meg is tették. Közülük választják majd ki az irodában, a gyártósoron és a portán dolgozókat is. Információink szerint az új vezetés a saját tőkéjéből pótolja azt az összeget, amelynek a sorsát egyelőre homály fedi, hiszen a tulajváltás előtt már százhatvanmillió forint előleget kapott a cég a beruházásra nyert pályázati pénzből, ám az alapok kiásása mellett más nem történt.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. Talán mégsem a (nyugdíjas)bányászok közül kellene toborozni a melósokat.
    Esetleg nagyobb propagandát/hirdetést csinálni és máris menne a dolog!

  2. Én ott voltam a “tájékoztatón” (vicces volt,senki nem tudott semmit),utána a “tanfolyamon”. Nagy csönd.aztán hirtelen orvosi vizsgálat.Azóta semmi! Senki nem tájékoztatta a résztvevőket.Kellett a névsor a következő pályázati részlet lehívásához?A városban az a (rém)-hír terjeng,hogy az építkezésen dolgozó vállalkozókat sem fizették ki.Komolytalan,pénzlehúzás szaga van az egésznek!!!