A Nébih számít a lakosság véleményére a talajvédelmi kérdőívben

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) talajvédelmi törekvése, hogy bemutassa a lakosságnak hazánk talajainak sokszínűségét, a talajművelési és tápanyag-gazdálkodási szokásokat, valamint felhívja a figyelmet a talajegészség megőrzésének fontosságára. A hivatal a lakosság véleményét is várja: az érdeklődők a Nébih kérdőívét július 20-ig érhetik el.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Immár elérhetőek a talajminta vizsgálatok eredményei a Nemzeti Talajtani Adatbázisban. A laboreredmények elemzése során a talajok állapotáról és funkciójuk ellátásáról is hasznos információkat kaphatunk. A megfelelő információk birtokában pedig egyaránt lehetőség nyílik egy kis házikert megfelelő használatának kialakítására vagy akár a komplex, professzionális földművelés elérésére.

A Nemzeti Talajtani Adatbázis adatait is felhasználva a Nébih szeretné bemutatni a lakosságnak, hogy mennyire sokszínűek a magyar talajok, és melyek a talajművelési, valamint tápanyag-gazdálkodási szokások, ezzel is ráirányítva a figyelmet a talajegészség megőrzésének módjaira. A hivatal többek között olyan témakörök bemutatását tervezi, mint a szervestrágyázás és a komposztálás használata, a túlzott tápanyaghasználatból eredő víz és talajszennyezések, vagy az erózió és a belvíz elleni védekezés.

A feldolgozandó témák, valamint alkalmazandó eszközök meghatározásához azonban a lakosság véleményére is számít a hivatal. A https://portal.nebih.gov.hu/web/forms/shared/-/form/1130530150 linken elérhető kérdőív kitöltésével az érdeklődők számottevő segítséget nyújthatnak abban, hogy valóban a közvéleményt leginkább érintő kérdéseket, témaköröket mutassák be a Nébih szakemberei.

Az érdeklődők a kérdőívet július 20-ig érik el a hivatal weboldalán.

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Ajánlott tartalom

Elindult az állatvédelmi témahét

Kezdetét vette az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által szervezett állatvédelmi témahét, melyhez több mint 307 ezer gyermek és közel 2400 oktatási és gyermekvédelmi intézmény csatlakozott - tájékoztatta az állatvédelemért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-t.