A New York-i Nolcha Ethical Divathéten a környezettudatosságé a főszerep

A Nolcha Divathét 2009 egyik legnagyobb divateseménye a hírhedt Mercedes Benz Divathét mellett. Tervezők érkeznek a világ minden részéről, hogy a nagyközönség elé tárják legújabb ruháikat és kiegészítőiket.

Szeptember 14-én, hétfőn volt a Nolcha Divathét sajtóbemutatója, melyben szerepeltek sminkek, ruhák és és kiegészítők, amelyek egytől egyig környezetbarát termékek. Az eseményt a Carlton Hotel félemeletén rendezték meg, és minden vállalat egyedi társalgófülkéiben volt lehetőség beszélgetni a tervezőkkel, és egy-egy darabot is megtekinthettek a sajtó képviselői.

A divathéten részt vesz a Parvesh Jai (www.parveshjai.com) is. Egyedi kézműves termékeik biológiailag lebomló és újrahasznosított anyagokból készülnek.
A tervezők, Parvesh és Jai minden részletet mesterien tervezett meg. A divathéten láthatóak lesznek például különböző technikákkal és anyagokból, például a ragyogó színű újrahasznosított műanyag zacskókból, kézzel festett képekkel és bonyolult gyöngysorokkal díszített ruhák. Egyetlen ruhadarab olyan sok finom részletet tartalmaz, hogy érdemes élőben szemügyre venni őket – mennyi gond és odafigyelés árán jöhetnek létre a művek. A ház egyik legutóbbi gyűjteménye szerepelt egy kiállításon, a párizsi Louvre Múzeumban.

emesha

A divathétnek magyar vonatkozása is van. Nagy Emesha (www.emesha.com) kreatív igazgatóra nagy hatással voltak magyar gyökerei, mikor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy globálisan felelős céget hoz létre. Vállalata Magyarországon van, ahol Emesha tisztességesen dolgozik azért, hogy segítse az ágazat fellendülését ebben a régióban. Emesha nyilatkozatában hangsúlyozta, sok kiváló minőségű gyártó telephelye Magyarország, de a jelenlegi gazdasági és társadalmi viszonyok jelentős üzleti csökkenést eredményez nekik. A fiatal tervező ruhái környezetbarát anyagokból készülnek, mint például selyem, gyapjú, vagy pamut. Jelenlegi kollekciója gyönyörűen kivitelezett tiszta és modern megjelenést ajánl.

Ajánlott tartalom

TIM: biológiailag lebomló polimereket fejleszthetnek ki magyar kutatók

A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben rögzített célja az egyszer használatos műanyagok kivezetése, ezért segíti az olyan innovatív, biológiailag lebomló polimerek fejlesztését, amelyek alkalmasak lehetnek a kőolajszármazékokból és élelmiszer-alapanyagokból előállított műanyagok részarányának csökkentésére.