A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta a PannErgy leányvállalatának, a Pannunion Nyrt.-nek a részvénykibocsátási, illetve a tőzsdei bevezetéshez készített tájékoztatóját.

A PannErgy leányvállalata, a Pannunion a tőzsde közelében

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta a PannErgy leányvállalatának, a Pannunion Nyrt.-nek a részvénykibocsátási, illetve a tőzsdei bevezetéshez készített tájékoztatóját.

A PSZÁF erről szóló, csütörtökön közzétett tájékoztatója szerint, a Pannunion legalább 1,5 millió, legfeljebb 13,2 millió darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényét értékesíti nyilvános kibocsátásban. A PannErgy tulajdonában lévő részvényekkel együtt összesen 26,949 millió darab, szintén 100 forint névértékű részvény tőzsdei bevezetését tervezi. A kibocsátási árat a kibocsátási tájékoztatóban teszik majd közzé.

A PannErgy – korábban Pannonplast – 2007 szeptemberében hirdette meg a geotermikus energia feltárására és hasznosítására épülő új stratégiáját. A menedzsment akkor jelentette be azt is, hogy a csomagolási műanyagok üzletágát, a Pannuniont nyilvános részvénytársasággá alakítják, és kezdeményezik részvényeinek tőzsdei bevezetését.  Az előkészületek során a Pannunion 474 millió forint jegyzett tőkéjét a PannErgy zártkörű részvénykibocsátásban 2,69 milliárd forintra emelte meg.

A Pannunion csoport árbevétele 2007-ben 1,2 százalékkal 11,5 milliárd forintra emelkedett, a kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) viszont 11,5 százalékkal csökkent. A bázisidőszak egy részében, 2006 áprilisáig a Tu-Plast Kft. Pannunion konszolidációs körébe tartozott, akkor a Tu-Plast 116 millió forinttal növelte a Pannunion üzleti cashflowját.

Ajánlott tartalom

Ericsson: az 5G kulcsszerepet játszhat a gazdaság klímabarát újraindításában

A világjárvány során a távközlési hálózatok minden korábbinál fontosabb feladatot láttak el a társadalom és a gazdaság működésében, a következő években pedig abban játszhatnak kulcsszerepet, hogy az emberiség az újraindulás során csökkentse karbonlábnyomát - hívta fel a figyelmet az Ericsson elemzése.