A pápa is villanyautóval közlekedik

A katolikusok támogatják a szegénység felszámolását, ugyanakkor a Vatikán híres a fényűzésről, a véget nem érő luxusról. A jelenlegi pápa kivétel lehet, szerényebb életet él, mint elődjei.

Egy berlini vagyonkezelő, Jochen Wermuth komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy meggyőzze a Vatikánt a fosszilis üzemanyagok felhagyásáról, illetve felajánljon a Katolikus Egyház központjának lehetőséget a megújuló energiahordozókba való befektetésre. Ennek a törekvésnek részeként Wermuth meg szerette volna ajándékozni Ferenc pápát egy elektromos autóval. A német vagyonkezelő egy Nissan Leafet vagy egy prémium Tesla Model S-t ajándékozott volna, a döntést az egyházfőre bízta. Wermuth a német Spiegel magazinnak azt nyilatkozta, hogy a pápa a Leafet választotta a Model S helyett, amivel ismét bebizonyította szerénységét. A berlini üzletember saját maga kézbesítette a Leafet Ferenc pápának. Wermuthnak köszönhetően a Leaf mostantól egy éven át lesz a vatikáni flotta tagja. Ferenc pápa egyébként nem az első pápa, akit elektromos autóval szállítanak. XVI. Benedek pápa a Renaulttól kapott egy speciálisan kialakított Kangoo Z.E. villanyautót, írta a zoldautok.hu.

Ajánlott tartalom

Támogatás igényelhető elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok vásárlásához

Várhatóan 800 elektromos rásegítésű teherszállító kerékpár, azaz e-cargo bicikli szerezhető be abból az összesen 400 millió forintos támogatási keretből, amelyre február 7-től pályázhatnak egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán a nettó vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint támogatás nyerhető el.