A H2 Sportot hidrogén hajtja, az elektromotor 503 lóerővel repíti a gépet. Egy igazi különlegességgel lepte meg a közönséget kedden a Pininfarina a Genfi Autószalonon.

A Pininfarina megmutatta, milyen lehetne a jövő versenyautója

A H2 Sportot hidrogén hajtja, az elektromotor 503 lóerővel repíti a gépet. Egy igazi különlegességgel lepte meg a közönséget kedden a Pininfarina a Genfi Autószalonon.

A cég ezúttal a H2 Sport névre keresztelt versenyautóval készült, aminél két dolgot ígérnek biztosan: gyors köridőket és zéró károsanyag-kibocsátást. A H2 Sport egy üzemanyagcellás autó, amit hidrogén hajt meg, így az égéstermék tulajdonképpen víz. A dizájnt elnézve az ember azt várná, hogy a kiállításról azonnal a versenypályára fog gurulni a kocsi. Az áramvonalas burkolat miatt az autónak kicsi a légellenállása, a cellák pedig segítenek lesúlyozni a H2 Sportot.

Az autó lelkét a GreenGT készítette el, ami közismerten nagy név a környezetbarát járművek fejlesztésében. A kupét is ennek szellemében alkották meg: az autót két elektromotor hajtja meg, ami összesen 503 lóerőt produkál. A tartály 6,1 kilogramm hidrogént képes tárolni, amit a fejlesztők szerint 3 perc alatt lehet teljesen megtölteni.

Az autó súlya 1420 kilogramm, a maximális sebessége pedig 300 km/h. Igen figyelemre méltó eredmény, hogy a 0-100 km/h-s sprintet 3,4 másodperc alatt vágja ki az autó, míg a 400 méteres távot 11 másodperc alatt képes megtenni.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.