A plazmatévékhez túl sok energia kell – betiltják a gyártásukat?

A tetemes energiafelhasználás miatt az Európai Bizottság betiltaná egyes plazma televíziók gyártását – számolt be a brit Daily Telegraph az információforrás megnevezése nélkül.

A lap szerint az uniós tagországokban folyamatban van a televíziók energiafogyasztására vonatkozó határértékek meghatározása. A bizottság tervei szerint betiltanák azoknak a modelleknek a gyártását, amelyeknek az energiafelhasználása túllépi a megszabott határt. Szakértők szerint a plazma tévék négyszer annyi energiát fogyasztanak, mint a hagyományos katódsugárcsöves televíziók.

A tilalom nem vonatkozna az LCD technikával előállított laposképernyős televíziókra, mert azok kevésbé terhelik a környezetet, mint a plazma tévék.

Ajánlott tartalom

Klímapolitikai Intézet: kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a gyártókon múlna

Sokkal kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a termékek gyártóin múlna; fogyasztó- és környezetvédelmi szempontból egyaránt aktuális probléma a tervezett elavulás - derül ki a Klímapolitikai Intézet és a Századvég együttműködésében készült reprezentatív kutatásból.

Nincs hozzászólás

  1. Furcsa, mert épp egy plazma tv-t forgalmazó cég hirdette múltkor büszkén, hogy alacsony a fogyasztása és energiatakarékos… LEhet az LCD lobbi van a háttérben?

  2. Nem tudom, mindenesetre én LCD tévét vettem. Bár nem emiatt 🙂

  3. Fasza én meg kb 3 éve vettem plazmát, akkor senki nem mondta nekem hogy ennyit fogyaszt.

  4. Pedig a plazma Tv tényleg sokat fogyaszt…mi is 3 éve vettünk egy ilyen tv-t és az előző tv-hez képest…hát több volt a számla is…3-4szer annyit fogyaszt…és szerencsétlenségünkre állandóan elromlik…így már emiatt sem érdemes ezt venni, akkor inkább az LCD Tv-k!