A plazmatévékhez túl sok energia kell – betiltják a gyártásukat?

A lap szerint az uniós tagországokban folyamatban van a televíziók energiafogyasztására vonatkozó határértékek meghatározása. A bizottság tervei szerint betiltanák azoknak a modelleknek a gyártását, amelyeknek az energiafelhasználása túllépi a megszabott határt. Szakértők szerint a plazma tévék négyszer annyi energiát fogyasztanak, mint a hagyományos katódsugárcsöves televíziók.

A tilalom nem vonatkozna az LCD technikával előállított laposképernyős televíziókra, mert azok kevésbé terhelik a környezetet, mint a plazma tévék.

Ajánlott tartalom

400 évvel később napelemes hajó indult útnak a Mayflower útvonalán

Kihajózott szerdán az angliai Plymouthból a Mayflower nevű, önmagát navigáló hajó, amely legénység nélkül fogja átszelni az Atlanti-óceánt, hogy emléket állítson a 400 évvel ezelőtt Angliából Amerikába útnak indult Mayflower vitorlásnak - adta hírül a BBC News.

Nincs hozzászólás

  1. Furcsa, mert épp egy plazma tv-t forgalmazó cég hirdette múltkor büszkén, hogy alacsony a fogyasztása és energiatakarékos… LEhet az LCD lobbi van a háttérben?

  2. Nem tudom, mindenesetre én LCD tévét vettem. Bár nem emiatt 🙂

  3. Fasza én meg kb 3 éve vettem plazmát, akkor senki nem mondta nekem hogy ennyit fogyaszt.

  4. Pedig a plazma Tv tényleg sokat fogyaszt…mi is 3 éve vettünk egy ilyen tv-t és az előző tv-hez képest…hát több volt a számla is…3-4szer annyit fogyaszt…és szerencsétlenségünkre állandóan elromlik…így már emiatt sem érdemes ezt venni, akkor inkább az LCD Tv-k!