A Porsche bemutatta elektromos hibrid sportautóját

A 2012-es Párizsi Autószalon egyik újdonsága volt a Porsche Panamera Sport Turismo nevű prototípusa.

A koncepcióautó külsőre meglepően közel áll a gyártó ma is kapható modelljeihez, ez azonban elektromos hibrid hajtással rendelkezik. Egy feltöltéssel teljesen elektronikus üzemmódban 30 kilométer megtételére képes 130 kilométer/órás végsebességgel, így a Chevy Volthoz hasonlóan kisebb utak megtételére képes hagyományos üzemanyag égetése nélkül. A benzines motor 3 literes v6-os, és 333 lóerős teljesítményű. Az elektromos motor ehhez még 95 lóerőt ad. A Porsche szerint a Panamera Sport Turismo 0-ról 100-ra kevesebb, mint 6 másodperc alatt gyorsul. Az autó teljes szén-dioxid kibocsátása 82 gramm kilométerenként, fogyasztása pedig 100 kilométeren 3,5 liter.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. Amikor azt hinnéd nincs lejjebb… De sajnos van. Igen, kell védeni a természetet, meg zöldnek lenni, no de egy sportkocsi benzingőz nélkül? Nem csoda, hogy a legtöbb “férfi” manapság rózsaszín ingben jár… Nagyon rosszfelé megy a világ úgy gondolom. Én szégyellnék egy elektromos sportkocsit vezetni.

  2. hello,
    Kameraman: nem értek egyet. rengeteg benzingőzös izom vagy sport autó van, ami közül lehet válogatni és venni, megjelenni, és versenyezgetni. úgy érzem ez csak is marketingfogás ami semmi másról nem szól minthogy ők se maradjanak ki ebből a divatos “zöldüljünk és mentsük a földet” trendből. 30km bele van kalkulálva a 100km/3,5 fogyba. és utána mi van a többi km el ha menni kell vagy 600-700km?:) nagy nagy benzingőz továbbra is. úgy h ezek ilyen 0 la hírértékűek továbbra is számomra ha a zöld védelmet nézzük. Majd ha minimum 600-700km egy feltöltéssel, minden benzinkúton negyedórás gyorstöltés vagy aksicsere. nah akkor majd visszatérünk

  3. a 3 literes benzinmotor fogyasztása még az akkuval kombinálva is 10 liter körül lehet <- nem zöld

  4. A fogyasztással párhuzamban ugyanolyan fontos beszélni a tervezett avulásról,amit mindenki beépít a kedves “modern” nek látszó HULLADÉKÁBA.
    Minap 1 új autót akartam 84 hónapra lízingelni.
    A kereskedő közölte:addig nem fog elmenni az autó,aztán megmutatta 1 szalonautón,hogy miket fogok 50.000km ként,és 100.000km enként cserélni,és ezek mibe fognak kerülni. Ez a tervezett avulás.
    Kérdeztem:Miért mondta el nekem ezeket mint szalonautó értékesítő?
    “Nem akarom,hogy megint meg akarjanak verni”

    Ez a változás az,ami már beindult!!!