A Samsung Electronics Co. Ltd. bemutatta innovatív napelemes érintőképernyős mobiltelefonját, amely a Blue Earth (Kék Föld) nevet viseli, és egyben kifejtették a Samsung elképzelését a fenntartható környezetről.

A Samsung bemutatja a Blue Earth-t, a világ első napelemes érintőképernyős mobiltelefonját

A Samsung Electronics Co. Ltd. bemutatta innovatív napelemes érintőképernyős mobiltelefonját, amely a Blue Earth (Kék Föld) nevet viseli, és egyben kifejtették a Samsung elképzelését a fenntartható környezetről.

A “A Kék Föld álma: élhető környezet SAMSUNG mobillal” szlogennek megfelelően a Samsung megerősítette elkötelezettségét a környezet védelmét illetően; e célt környezetbarát termékek tervezésével és vásárlóik számára ajánlott tevékenységi programmal kívánják elérni. Az új termék első alkalommal a Mobile World Congress 2009 keretében, a cég kiállításán (Hall 8, Stand 8a139) tekinthető meg. A lapos és lekerekített kavicsra emlékeztetőnek tervezett Blue Earth az első napelemes érintőképernyős mobiltelefon. A telefonkészülék hátoldalán elhelyezett napelemek segítségével a felhasználók bármikor és bárhol elegendő elektromos áramot tudnak előállítani a telefonáláshoz.

A Blue Earth újrafelhasznált műanyagból készül; a PCM-nek nevezett anyagot ásványvizes palackokból állítják elő, hozzájárulva ezzel a gyártási folyamat üzemanyag-fogyasztásának és a keletkező széndioxid mennyiségének csökkentéséhez. A készülék és a hozzá tartozó töltő is mentes olyan káros anyagoktól, mint a brómozott égésgátlók, a berillium és a ftalát. A környezetbarát termékek sorának legutolsó tagjaként a Blue Earth egy olyan felhasználói funkcióval is rendelkezik, amit annak érdekében terveztek, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a törékeny környezet megóvására. Amellett, hogy a képernyő fényessége, a háttérvilágítás ideje és a Bluetooth-kapcsolat is állítható energia-takarékos állásba, az új felhasználói felület képessé teszi a felhasználókat arra, hogy egy klikkeléssel választhassák a “Környezetbarát” beállításokat. Az
‘öko-séta’ funkcióval pedig a felhasználó megszámlálhatja az általa megtett lépéseket, így a beépített lépésszámláló (pedometer) segítségével kiszámítható, mennyivel lett kisebb a széndioxid-kibocsátás annak következtében, hogy a telefon gazdája sétált ahelyett, hogy gépkocsival közlekedett volna. Ez az egyedülálló funkció képessé teszi annak kiszámítását is, hogy miképpen változik meg felhasználójának “környezeti lábnyoma”, hány fát ment így meg.

A Blue Earth – kicsi és könnyű – csomagolását újrafelhasznált papírból tervezték meg; a készülék töltőjének energiahatékonysága ötcsillagos, készenléti üzemmódban kevesebb, mint 0,03W energiát használ fel. Az Európai Bizottság Önkéntes Integrált Termékpolitikai Egyezménye mintaprogramjának részeseként a Samsung elfogadta, hogy megkezdi az energiafelhasználási besorolás használatát a mobil-töltők készenléti, nem-töltő állapotára.

“A Samsung ‘Kék Föld álma’ a mi kicsiny, de nem elhanyagolható hozzájárulásunkat jeleníti meg jövőnk és környezetünk ügyéhez” – jelentette ki J.K. Shin, a Samsung Electronics ügyvezető elnökhelyettese, és mobilkommunikációs részlegének vezetője. “Elkötelezettek vagyunk abban, hogy vásárlóinkkal és üzleti partnereinkkel együtt a legmagasabb környezeti státuszt érjük el azzal, hogy a legjobb öko-termékeket biztosítjuk, és támogatjuk az ökológiai tevékenységeket is” – tette hozzá.

Maradj kapcsolatban- Samsung mobillal Tudj meg többet a ‘Kék Föld álma’ programról és más környezetbarát kezdeményezésekről a www.samsungmwc.com weboldalon. A kiállítás február 16-án nyílik;
látogass meg bennünket a barcelonai Mobile World Congress-en – Hall 8, Stand 8a139.

A ‘Kék Föld álma’ reményt hoz és célokat fogalmaz meg a fenntartható növekedés és élet érdekében. Növekvő környezeti tudatossága miatt a Samsung fejleszti a széndioxid kibocsátás csökkentésének és az energia takarékosság bevezetésének módozatait a termékciklus minden szakaszában, és ezt hatékony válasznak szánja a klímaváltozás kihívásaira. Ennek fontos mérföldköve volt a veszélyes anyagok száműzése a telefonokból, valamint az újrafelhasznált anyagokból megtervezett csomagolás. A Samsung arra ösztönzi vásárlóit, hogy használt készülékeiktől a világszerte egyre nagyobb számban elérhető speciális visszaváltási pontokon váljanak meg.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.