A Samsung több milliárdot fektet zöld eszközökbe

A szórakoztató elektronika és leginkább a számítástechnikai eszközök piacán évek óta fontos szempont a környezetvédelem, utóbbi területén a szigorú, ugyanakkor kitüntető EPEAT rendszerének köszönhetően évről évre többen iratkoznak fel a környezetvédelmi éremtáblázatra.

A Samsung az elkövetkező 3 és fél évben nagy változásokat akar véghezvinni e téren, ennek érdekében 4,3 milliárd $-t fektet be a környezetbarátabb, kisebb ökológiai lábnyommal bíró eszközök és folyamatok fejlesztésébe. A változások mind a termékeket mind a gyártósorokat érintik.

A termékek fejlesztésére 2,5 milliárd $-t szánt a vezetés. Elsődleges céljaik a készenléti állapot energiahasználatának közel 50%-os csökkentése, valamint az újrahasznosítható és organikus anyagok minél gyakoribb használata a laptopoktól a mobiltelefonokig. 1,8 milliárd $ jut az üvegházhatást okozó gázok redukálására az üzemek és termékek terén egyaránt. Az üzemek kibocsátását 50%-kal vágják meg, míg az elektronikai termékek szén-dioxid-kibocsátását előre láthatólag 84 millió tonnával minimalizálják 2013-ig.

Amint Yoon-woo Lee, a Samsung Electronics alelnöke nyilatkozta:
„az öko-gazdálkodási kezdeményezésünk a vállalat minden részét érinti, globális működési folyamatokat foglal magában, érinti az ellátási lánc és a Samsung termékek életciklusának egészét. Ezen változtatások megvalósításával utat mutatunk olyan környezeti illetve környezetvédelmi problémák megoldására, melyekkel nap mint nap szembe kell néznünk”.

Ajánlott tartalom

Az Apple alapítója elkészítette a zöld Bitcoint

Az elmúlt években egyre több kriptovaluta jelent meg a piacon, melyek közül több lenyűgöző eredményeket ért el.