A Schneider Electric építi meg Európa egyik legnagyobb fotovoltaikus erőművét

Az erőműpark 600.000 napeleme 100 hektáron terül majd el.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája nyerte el a fotovoltaikus projektek kivitelezésével foglalkozó AES SOLE Italia s.r.l megbízását az Olaszország Puglia régiójában megvalósuló, napenergián alapuló erőműépítési projekt kivitelezésére, a kész erőmű működtetésére és karbantartására. A Schneider Electric megoldásaival épülő fotovoltaikus erőmű éves áramtermelése várhatóan 56 GWh lesz, ami egy negyvenezres lélekszámú kisváros energiaigényének felel meg. Az erőmű révén 28.000 tonnával kevesebb szén-dioxid kerülhet a légkörbe, mint ha ugyanezt az energiamennyiséget egy hasonló teljesítményű, fosszilis tüzelőanyagokon alapuló erőmű termelné meg. A 43 MW-os csúcsteljesítménnyel rendelkező erőműpark 600.000 darab napelemből fog állni, amelyek több mint 100 hektáros területet fednek majd le.

A Schneider Electric integrált, teljes körű megoldásokat alkalmaz a projekt során, és egyedüli erőmű-vezetési kapcsolattartó lesz az AES SOLE Italia felé. A Schneider Electric termékek és szolgáltatások valamennyi igényre választ adnak az energiatermeléstől a hálózati elosztásig, beleértve a következőket: gépészeti berendezések szállítása és üzembe helyezése, inverter- és hálózati alállomások kivitelezése, az erőmű általános felügyeleti rendszerének kiépítése, a hozzáférés-felügyelet valamint a videomegfigyelő rendszer megvalósítása. A Schneider Electric felel majd a mérnöki tanulmányok elkészítéséért, az alprojektek és a kivitelezés irányításáért, valamint az üzemeltetési és karbantartási szolgáltatások elvégzéséért is.

A későbbiekben a Schneider Electric garantálja a rendszer általános teljesítményét, vagyis a napelemek által előállított elektromos áram alapján a hálózatba táplált KWh-mennyiséget. Emellett a Csoport garanciát vállal a telepített berendezések (pótalkatrészek, folyamatos üzemzavar-elhárítási szolgálat, megelőző és helyreállító karbantartás) hosszú távú rendelkezésre állására is, amit a Schneider Electric erős olaszországi jelenléte tesz lehetővé.
*Átfogó és integrált energiamenedzsment-portfoliójával a Schneider Electric az egyetlen olyan piaci szereplő, amely képes ellátni az ügyfelek különleges szükségleteinek és igényeinek megfelelő intelligens hálózatok teljes körű kezelését* * nyilatkozta Julio Rodriguez, a Schneider Electric globális és az EMEAS régióban folytatott energiatermelési tevékenységeiért felelős alelnöke. *Globális szervezetként a Schneider Electric hathatós támogatást tud nyújtani a tervezés, az architektúra optimalizálása, valamint a kockázatok kiküszöbölése és kezelése tekintetében is* * tette hozzá Julio Rodriguez.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).