A Sion elektromos autó fele annyiba fog kerülni, mint a Tesla model 3

A müncheni startup bemutatta a napelemekkel kiegészített autóját.

Július elején már írtunk a Sono Motors Sion nevű elektromos meghajtású gépkocsijáról, azóta elkészült a prototípus és számos új információ is napvilágot látott, írja a heise.de. Kiderült, hogy a jármű 4,10 méter hosszú és legfeljebb öt utast tud szállítani. A 80 kW-s motor legfeljebb 140 kilométer/órás sebességet biztosít, míg a maximális hatótávolság 250 kilométer. A bevezető ár 16 000 euró lesz akkumulátorok nélkül, az akkumulátorok további 4000 euróba kerülnek, de választható havidíjas konstrukció is.

A tervezők azt szeretnék, ha a Sion nem csupán elektromos autó lenne, hanem “mobil áramtároló” is, így az akkumulátorok segítségével akár más elektromos gépkocsit is fel lehetne tölteni. Ezt az úgynevezett biSono-rendszer teszi lehetővé. Egy okostelefonos alkalmazás segítségével a rendelkezésre álló áram felkínálható lesz más járműtulajdonosoknak. A szoftver emellett segíthet az utasok toborzásában és az autó bérlését is lehetővé teszi.

A levegőszűrő egy különleges moha, amelyet a műszerfalba integráltak és képes kiszúrni akár a levegő finompor-tartalmának 20 százalékát.
A fejlesztők európai bemutatókörútra indulnak a prototípussal. Augusztus 18-tól hat ország 12 városában állítják ki a gépkocsit, amelyet az érdeklődők tesztelhetnek majd. Ahhoz, hogy a jármű sorozatgyártása 2019-től elkezdődhessen 5000 előrendelésre lesz szükség.

Ajánlott tartalom

A világ első elektromos légi töltőállomása elkészült

A Skycharge jóváhagyása fontos mérföldkövet jelent a légi közlekedés forradalmasításában.