A Sony Eco TV-je magától kikapcsol

A Sony Észak-Amerikában már értékesíti a 40, 46 és 52 colos Bravia Eco HDTV-it.

A cég újragondolta a Bravia TV sorozatának háttér-világítási rendszerét, hogy 40 százalékkal csökkenthesse az energiafogyasztását. A Sony 32-es Eco HDTV-je már megjelent Japánban, de a három modellhez néhány új energiatakarékos funkciót is illesztettek.

A jelenlét-érzékelő segítségével az új TV-k képesek egy bizonyos idő után kikapcsolni a képernyőt, ha a néző elmegy előle. Egy szenzor infravörös sugarak segítségével képes érzékeli az emberi mozgásokat. Tehát ez automatikusan kikapcsolja a képernyőt, amikor nincs mozgás, és ismét bekapcsolja, amikor a néző visszatér.

„A felhasználó beállíthatja, hogy mennyi ideig várjon a televízió kikapcsolás előtt, ha egyáltalán nincs mozgás.” – mondta a Sony. A televízió rendelkezik egy olyan funkcióval is, hogy ha nincs mozgás, a képernyőt ugyan kikapcsolja, de a hangot nem. Jelenleg a jelenlét-észlelési tartomány mindössze három méter, egyelőre bizonytalan, hogy mennyire funkcionál jól, ha a néző egy nagy teremben nézi a tévét. 

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.