A Sony Eco TV-je magától kikapcsol

A Sony Észak-Amerikában már értékesíti a 40, 46 és 52 colos Bravia Eco HDTV-it.

A cég újragondolta a Bravia TV sorozatának háttér-világítási rendszerét, hogy 40 százalékkal csökkenthesse az energiafogyasztását. A Sony 32-es Eco HDTV-je már megjelent Japánban, de a három modellhez néhány új energiatakarékos funkciót is illesztettek.

A jelenlét-érzékelő segítségével az új TV-k képesek egy bizonyos idő után kikapcsolni a képernyőt, ha a néző elmegy előle. Egy szenzor infravörös sugarak segítségével képes érzékeli az emberi mozgásokat. Tehát ez automatikusan kikapcsolja a képernyőt, amikor nincs mozgás, és ismét bekapcsolja, amikor a néző visszatér.

„A felhasználó beállíthatja, hogy mennyi ideig várjon a televízió kikapcsolás előtt, ha egyáltalán nincs mozgás.” – mondta a Sony. A televízió rendelkezik egy olyan funkcióval is, hogy ha nincs mozgás, a képernyőt ugyan kikapcsolja, de a hangot nem. Jelenleg a jelenlét-észlelési tartomány mindössze három méter, egyelőre bizonytalan, hogy mennyire funkcionál jól, ha a néző egy nagy teremben nézi a tévét. 

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!