A Tesla önvezető autóihoz gyártana chipeket a Samsung

A Samsung lehet a Tesla egyik partnere a teljesen önvezető autók járműelektronikai rendszereihez szükséges chipek beszállítójaként.

A Samsung és a Tesla vezérigazgatónak májusi találkozója eredményeképpen az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat a jelek szerint szorosabbra fűzi az együttműködését a világ legnagyobb memóriachip-gyártójával, a dél-koreai Samsung Electronics Co. konszernnel. Az együttműködés eredményeképpen iparági információk szerint a Samsung fogja szállítani a Tesla számára a közúti járművek teljes mértékben autonóm közlekedését lehetővé tévő FSD (Full Self-Driving) 5.0 generációs járműelektronikai hardver 4 nanométeres technológiával készülő chipjeit. Az 5.0 generációs önvezető járműelektronikával ellátott autók tömeggyártását 3-4 éven belül kezdené meg a Tesla.

A Tesla még tavaly a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) vállalatot választotta az 5.0 generációs járműelektronikai chipek gyártásához. A legfrissebb iparági értesülések alapján a Tesla vagy megosztja a chipek gyártását a két cég között, vagy teljesen átáll a Samsungra beszállítóként. A Samsung és a Tesla vezéreinek a Samsung egyik Szilícium-völgyi kutatóközpontjában tartott találkozóján a Samsung vezérigazgatója ugyanis a jelek szerint “nehezen visszautasítható” ajánlatot tett a Teslának. A Samsung szállítja az FSD chipek korábbi változatait a Teslának, például a Model 3, Model 5, Model X és Model Y modellekhez.    

Ajánlott tartalom

Ötven új autóbusz érkezik jövőre Budapestre

Ötven új csuklós autóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba, az új járművek üzemeltetésére kiírt tender nyertesével, az ArrivaBus Kft.-vel csütörtökön írták alá a megrendelésről szóló tízéves szerződést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.