Lassacskán felsorolni is nehéz lenne, hány az informatikához szorosan fűződő innovációval állt elő az iparban eddig meglehetősen rövid pályafutású Tesla az elmúlt néhány év alatt.

A Teslák kulcsát a karunkon hordhatjuk

Lassacskán felsorolni is nehéz lenne, hány az informatikához szorosan fűződő innovációval állt elő az iparban eddig meglehetősen rövid pályafutású Tesla az elmúlt néhány év alatt.

Az amerikai autógyártó sokak szerint nem is hagyományos autókat, inkább négykeréken guruló számítógépeket árul, amelyek elképesztő dolgokra adnak lehetőséget, írta a teslasok.hu. A Teslák esetében már az autó nyitása és indítása is különleges tud lenni. A Model 3 óta a hagyományos távirányítós slusszkulcsot teljesen felváltották a kulcskártyák, illetve az okostelefonok. A Tesla-tulajdonosok tehát azon szűk körbe tartoznak, akik egyszerűen a mobiljukkal képesek nyitni és zárni az autójuk, sőt, ha kell, ki is parkoltathatják az autójuk egy szűk helyről, csak az androidos vagy iOS-es telefonjukkal.

A fejlődés pedig csak előre haladhat, a Tesla pedig, ha már valamiben jeleskedik, miért ne vigye tovább az ötletet. Egyes híresztelések szerint a gyártó már azon dolgozik, hogy akár okostelefon nélkül, okosórával is kinyithassák a tulajdonosok az autóik. A Redditen egy a Teslához elvileg közel álló személy azt írta, hogy az újdonság hamarosan meg is érkezik az autókba, hiszen az ehhez szükséges okosórás alkalmazás alapjaival és kezelőfelületével már elkészült a Tesla, de korántsem vehetjük teljesen biztosra, hogy igaza van az illetőnek.

Az érkezés esélyeit azonban nagyobbítja, hogy nem feltétlenül csak a Tesla, hanem az okostelefon-gyártók is dolgoznak az okosórás ajtónyitáson. Az Apple például idén bejelentette, hogy a hamarosan érkező új fejlesztéseik között lesz az is, hogy az általuk gyártott Watch okosórák párosíthatók legyenek az erre képes autókkal. Az amerikai techcég ezesetben a Teslát nem említette, de nem is feltétlen van szükség arra, hogy az Apple külön a Teslához igazítsa a rendszere működését. A Tesla ugyanis, ha szeretné, bizonyára megoldja az okosórás működést, ugyanúgy, ahogyan a telefonos kulcsot is meg tudták valósítani.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.