A The Cove – az Öböl nyáron kerül az Animal Planet műsorára

Az Animal Planet vezetői hivatalosan is bejelentették, hogy a díjnyertes dokumentumfilm, a The Cove (Az öböl) idén nyáron érkezik a csatorna műsorára.

„A The Cove az Animal Planet úttörő, provokatív filmjei közé tartozik.” – közölte Marjorie Kaplan, az Animal Planet elnöke. – „A film a csúnya valóságra fókuszál, mely túl hosszú ideje borul fátyolként a világra. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a közönség elé tárhatjuk ezt a figyelemreméltó filmet.”

Az öböl, mely akár az Oscar-díj várományosa is lehet dokumentumfilm kategóriában, Japán Taiji városának rejtett delfinmészárlását mutatja be, valamint bepillantást nyerünk az állatvédők törekvéseibe, a kínzások megfékezésére és megszüntetésére is.

Amellett, hogy megnyerte a közönség díjat a tavalyi Sundance Film Fesztiválon, a film kiérdemelte a tekintélyes National Board of Review díját is a legjobb dokumentumfilmért, valamint rengeteg kritikus 2009 legjobb filmjeként emlegeti.

Ajánlott tartalom

AM: folyamatosan növekszik a magyar erdők területe és élőfakészlete

Az enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődtek meg az Országfásítási Program keretében megvalósuló faültetések; folyamatosan növekszik a magyar erdők területe és élőfakészlete - közölte a Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.