A Tiszántúlon már havazik

A Tiszántúlon, főleg Szeged, Makó, Sarkad és Debrecen térségében havazik, a közúti közlekedésben nagyobb fennakadást vagy torlódást nem okozott a havazás, írja délelőtti közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A főutak közül csak Szeged környékén vannak havas szakaszok, viszont a Tisza vonalától keletre a folyamatos havazás miatt a mellékutak egyelőre még havasak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombaton eleinte csak keleten, napközben már másutt is több helyen várható többnyire kisebb havazás, hózápor. 3-4 centi hó hullhat. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél, a legmagasabb hőmérséklet nappal -1, +3 fok között alakul. Vasárnap már országos havazás kezdődik, amelyből helyenként 8-10 centiméternyinél is több hó hullhat, de főként a Dunától keletre maradhat meg több hó. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +2 fok között alakul. Vasárnap napközben az időnként megerősödő északnyugati szél a Dunántúl középső területein, illetve északkeleten hóátfúvást okozhat.

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).