A válság végét jelzi a CES elektronikai vásár sikere

A Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállítás és vásár látogatóinak és kiállítóinak a száma a gazdasági válság végét jelzi.

A vasárnap befejeződött technológiai seregszemlén a 2009-eshez mérhető nagyságrendben vettek részt kiállítók, mintegy 2.700 fejlett technológiai vállalat mutatta be újdonságait. A látogatók száma 20 ezerrel haladta meg a tavalyit és elérte a 140 ezret. Ebből 30 ezer külföldi volt, több mint a korábbi években.
Az eseményen minden a tablet számítógépek körül forgott: a világ minden tájáról érkezett gyártók több mint nyolcvan modellt mutattak be. A legismertebbek közül, például a Motorola és az Asus pedig már kifejezetten a Google erre a kategóriára optimalizált Honeycomb operációs rendszeren futó táblagépeket is bemutattak.

A vásáron debütált a nagysebességű LTE mobil távközlési protokoll is és nagy figyelem övezte a technológiai standardra épülő készülékeket, a Samsung “4G LTE” okostelefonját, illetve a Dell “Streak 7” tablet számítógépét is.
A cnet.com elektronikai ágazati hírportál a vásár kiemelkedő technológiai innovációjának a Motorola “Xoom” készülékét jelölte meg, mivel a Google Android 3.0 operációs rendszeren futó tablet jóval több funkcióval rendelkezik, mint az iPad. A “Best of Show” rangot nyerte el még az Intel integrált grafikai egységet tartalmazó új processzor generációja a “Sandy Bridge” is, valamint a térhatású kép megjelenítéséhez speciális szemüveget nem igénylő új Toshiba 3D képernyő prototípus is.

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!