A WWF tigrisbőgésre buzdítja az embereket

A tigrisbőgést utánzó videofelvételek közzétételére buzdítja az internet-felhasználókat a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely a vadon élő példányok aggasztóan alacsony számára akarja felhívni a figyelmet.

A szervezet rámutatott, a XX. század elején még százezer tigris élt a vadonban, mára azonban a becslések szerint 3200-ra apadt a számuk.
A WWF olyan felvételek közzétételét várja, amelyeken az emberek egyedül, barátokkal, a családdal vagy éppen a kollégák társaságában vállalkozik a tigrisbőgésre.
A felvételeket a Természetvédelmi Világalap petícióként tárja annak a 13 országnak – Bangladesnek, Bhutánnak, Mianmarnak, Kambodzsának, Kínának, Indiának, Indonéziának, Laosznak, Malajziának, Nepálnak, Oroszországnak, Thaiföldnek és Vietnamnak – a kormány- vagy államfője elé, amelyek területén még élnek a vadonban tigrisek. A felsorolt államok vezetői szeptember 15. és 18. között az oroszországi Szentpéterváron vesznek részt egy nemzetközi tanácskozáson, amelynek tárgya a tigrisek sorsa lesz.
“Hogy bátorítsuk ezeket a befolyásos személyeket a helyes döntések meghozatalára a tigrisek számának 2022-ig történő megkétszerezéséről, arra kérjük önöket, kiáltsanak!” – fogalmazott felhívásában a WWF egyik programvezetője.
Az erdőirtás és élőhelyük szűkülése miatt veszélyeztetett tigriseket a feketepiacon zajló kereskedelem is fenyegeti: csontjaikat, karmaikat és más testrészeiket, szerveiket csodaszerként használják egyes országokban.

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).