Adatközpontok hűtését forradalmasítja az új technológia (videó)

Az ipari gépezetek javarészt mind folyadékhűtésűek, de furcsamód a nagy adatközpontok hűtése még mindig levegővel történik, pedig nem igazán éri meg, hogy a hűtés költsége szinte felülmúlja a géppark költségét. A Green Revolution Cooling ezt a problémát igyekszik megoldani.

Nem áramvezető, fehér ásványolajat használnak, mely 1200-szor hatékonyabban hűt, ezzel 95%-kal redukálva a hűtésre felhasznált energia mennyiségét, így az össz energiamennyiség 50%-kal csökken. A folyadékhűtés emellett képes továbbítani azt a hőt, melyet a szerver hűtése közben felvesz, és a berendezés meghibásodásának esélye is csökken, hiszen nem tud például a ventillátor eltörni. A Green Revolution Cooling tehát olyan rendszert hozott létre, mely az adatközpontok számára fontos energiahatékonyságot, és környezetbarát működést egyszerre teljesíti. Főleg az újonnan létesített adatközpontok hűtését érdemes a Green Revolution Cooling rendszerével kiépíteni, hiszen így az már a kezdetektől energiahatékonyan működhet.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.