Alaszkában is 35 fok van

Szokatlanul meleg, 25 fok feletti felmelegedést okozott Alaszka-szerte egy hőhullám, sőt, egy Talkeetna nevű településen a napokban 35 fok fölé emelkedett a hőmérséklet.

A legészakibb amerikai állam legnagyobb városában, Anchorage-ben a hőmérséklet meghaladta a 27 fokot, amivel megdőlt az 1926-ban jegyzett 26,7 fokos helyi melegrekord. Anchorage-ben, ahol egy hónappal ezelőtt még havazott, az átlagos júniusi középhőmérséklet 15,5 fok körüli. A helyi lakosok körében ez az időjárás már kánikulának számít, ezért megteltek a vízpartok, az üzletekből elfogytak a ventillátorok, megugrott a napkrémek iránti kereslet, a kutyákat pedig vízzel locsolják a meleg ellen. A helyi lakosok panaszkodnak, házaikban, amelyek alapvetően a meleg megtartására épültek, kellemetlen hőség van. Az eddigi legnagyobb meleget, 36,6 fokot 1969-ben mérték Alaszkában.

Ajánlott tartalom

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés növekedését hozhatja

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés mövekedését hozhatja: egy rakétaindítás akár 300 tonna szén-dioxid kibocsátásával jár az atmoszféra felső részébe, ahol évekig megmarad - olvasható a The Guardian brit napilap honlapja.