Állami pénzből szereltettek napkollektorokat a képviselők

Állami pénzből szereltetett napkollektorokat családi házára több kormánypárti képviselő – tudta meg a Blikk. Öt politikust azonosítottak, akik többnyire feleségük révén az előző ciklusban több százezer forint közpénzt nyertek el az akkori fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné döntése révén.

Simonka György fideszes képviselő felesége két házukra építtetett napkollektorokat 1,6 millió forint értékben. A képviselő szerint nem volt aggályos a felesége pályázata. “Akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége” – mondta a Blikknek a politikus. Azért két házra kérték a támogatást, mert mindkettőben akartak a meleg vízen spórolni.

Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár felesége a Buda környéki családi házukra kért állami támogatást. A tervezett költségek felét, 455 ezer forintot meg is ítéltek nekik a fejlesztési tárca adatai szerint. Soltész csak annyit ismert el, hogy indultak a pályázaton, de állítása szerint nem nyertek. “A döntési listán is tévesen szerepelhet, ugyanis nem kaptunk és nem vettünk fel egy forint támogatást sem” – írta a Blikknek Soltész.

A nyertesek listáján szerepel még Varga Gábor fideszes képviselő és Szekó József mohácsi polgármester házastársa, Kalmár Ferenc miniszteri biztos is, aki saját nevében pályázott a kollektorokra. 700 és 800 ezer forint körüli összeget nyertek el.

A napkollektor-pályázatot 3 milliárd forintos kerettel hirdették meg, és egészen a keret kimerüléséig fogadtak be pályázatot, a leggyorsabb 4 ezer nyerhetett.

A Blikk tegnap arról számolt be, hogy Vécsey László fideszes képviselő állami pénzből cserélte le mosógépét.

Ajánlott tartalom

A légkondicionálók felkészítése a hideg időszakra

Ahogy a nyár lassan átadja helyét az ősznek, egyre többször tapasztalhatunk alacsonyabb hőmérsékleteket otthonunkban. Hajnalban már csak kabátban merészkedünk ki, és gyakrabban fújnak hideg szelek nap közben is. Mindez azt jelenti, hogy ideje felkészítenie klímarendszerét az őszi és téli szezonra.