Állatvédők jelentették fel Bochkorékat

A panda a leghaszontalanabb állat, semmire sem jó, egész nap ül a seggén és eszik. Az oroszlán nyulak módjára szaporodik, el kéne kötni a petevezetéküket. Többek között a Bumerángban elhangzott e mondataikért feljelentették fel a rendőrségen és a médiahatóságnál is Bochkor Gáborékat. Szerintük ez humoros.

A rendőrségen és a médiahatóságnál is feljelentették Bochkor Gáborékat, mert a Bumerángban a teknőcök agyonverésével viccelődtek, illetve döntöttek arról, milyen állatok pusztulhatnak még ki, írja a blikk.hu. Mindez a WWF Veszélyeztetett Állatfajokról készült állítólagos listája alapján került szóba. Többek között az oroszlánok kihalásáról és más állatok megmeneküléséről elmélkedett február 7-én reggel a Bumeráng csapata. Közben a 96 országban jelenlévő, 5 millió tagot számláló nemzetközi szervezetet az állatvédelmi pénz elherdálásával hozta hírbe Bocsi: „ Valószínűleg egy New York-i toronyház tetején, irodájukban, iszonyú sok pénzért siratják az oroszlánt, valójában semmit sem téve a kihalófélben lévő állatokért”. Ez még lehetne egy tájékozatlan műsorvezető véleménye, ám a feljelentést tevő Csillagszem Alapítványnál és a Fehérkereszt Állatvédő Ligánál ennél durvább mondatok verték ki a biztosítékot. „Melyiket kéne megmenteni? Ugyan mi szeretjük az állatokat – nyilván, különben, rögtön megdobálnának bennünket – és ne haljon ki egy sem” – mondta az adásban Bocsi, de szerinte az oroszlán „nyulak módjára szaporodik, el kéne kötni a petevezetéküket”.

Boros Lajosnak sem hiányoznának a sörényesek: „Majd jönnek új állatok, mit sírunk ezen!” Vogának a delfinek nem kellettek, Bochkor egyetértett: „felesleges az az állat, amit nem látunk”, de úgy véli: „A panda a leghaszontalanabb állat, emblémán kívül (WWF logója), semmire sem jó, egész nap ül a seggén és eszik.” Voga ötlete a veszélyeztetett galapagosi teknősről: „Baltával szét, semmi értelmük, mosóteknőnek, éltek azok eleget!” Meg is lett a hangulatkeltés eredménye, egy később beolvasott SMS tömören kontrázta őket: „Köcsög állatvédők…” Abonyi Mónika, a Csillagszem Alapítvány vezetője a II. kerületi rendőrkapitányságon, és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál is feljelentette a NeoFM műsorát.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.