Androidos alkalmazás alternatív autósoknak

Egy egész sor új Androidos alkalmazás teszi lehetővé, hogy kiszálljunk a fosszilis üzemanyagok körforgásából, olvasható az alternativeconsumer.com weboldalon.

A kaliforniai székhelyű Iconosys Inc. megalkotta az Alternative Fuels alkalmazást, amely GPS-en keresztül feltérképezi a felhasználóhoz legközelebbi alternatív üzemanyagtöltő állomásokat.

Az Alternative Fuels alkalmazás részei:
– „Alternative Energy Fueling Directory” (Alternatív üzemanyag jegyzék), amely alapvető információkat tartalmaz a töltőállomások azonosításához és meghatározásához.
– „Hol vehetek biodízelt?” – azoknak, akik hibrid meghajtású autót vezetnek.
– „Hol tankolhatok NGV-t?” – azoknak, akik valamilyen gázmeghajtású (CNG, LPG, LNG) autóval közlekednek.
– „Elektromos töltőállomás jegyzék” – az elektromos autók használóinak.

Ezeken kívül az alkalmazás az alábbi üzemanyagokra tud rákeresni:
etanol, metanol, sűrített földgáz (CNG), hidrogén, cseppfolyós földgáz (LNG), biodízel.

Az alkalmazás segítségével a felhasználók megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb töltőállomást, irányítószám alapján rákereshetnek alternatív kutakra, de tartalmaz fontos weboldalakat, telefonszámokat is. A térképen az egyes töltőállomásoknál kattintásra megjelennek az adott hely egyedi ajánlatai, illetve a közeli népszerű hibrid és elektromos járművekre specializálódott autómentők telefonszámai is, vészhelyzet esetére. Az Alternative Fuels alkalmazás az Android Marketplace-en ingyenesen elérhető.

Ajánlott tartalom

EP: 2024-től egységesek lesznek a mobilkészülékek töltői

Az Európai Unióban értékesített minden mobiltelefont, táblagépet és digitális fényképezőgépet USB-C csatlakozóval kell ellátni 2024 végére - erről szavazott az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.