Antwerpenben megnyitották a világ legnagyobb vízen lebegő úszómedencéjét

A belga város lakói még kiélvezhetik a nyár végi strandidőt, mivel augusztus 14.-én megnyitotta kapuit a Badboot, egy átalakított komp, fedélzetén a világcsúcstartó 120 méter hosszú medencével, két koncertteremmel, terasszal és étteremmel.

A rendhagyó luxushajó ráadásul meglepően környezetbarát is. Újrahasznosított anyagokból készült, és egy speciális nád alapú vízszűrő rendszerrel is rendelkezik. Az óriás medencét és szórakozóhelyet a belga Sculp(IT) cég készítette mindössze egy év alatt. A Badboot ötlete egy csapat elkötelezett befektetőtől származik, akiknek sikerült támogatást szerezniük a város vezetésétől, majd megvásároltak egy kiöregedett, használaton kívüli kompot, felépítették a medencét és bevontatták Antwerpen kikötőjébe. A Sculp(IT) tervezte a projektet, az építést és kivitelezést pedig a maasbracht-i HSS BV nevű hajóépítő cég intézte. A látogatók számára rendelkezésre áll az olimpiai méretű medence mellett a gyerekmedence is, és rendezvényekre még ki is bérelhető.
badboot

A kezdeményezés egyöntetű támogatása részben környezetbarátságának is köszönhető, elsősorban az egész hely alapjául szolgáló újrahasznosított kompnak. A hajó alacsony energiafelhasználású, és különböző vízvisszaforgató rendszerek segítségével a vízfelhasználást 60 százalékkal sikerült csökkenteniük a tervezőknek. A Badboot emellett teljes mértékben LED fényekkel van bevilágítva, és egy különleges hőpumpa melegíti a vizet 28-29 fokosra. Ráadásul az összes termelt szennyvizet egy nádból készült szerkezeten keresztül szűrik meg. A Badboot szeptember közepéig várja a látogatókat, télen pedig korcsolyapályává alakítják.

badboot

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.