Antwerpenben megnyitották a világ legnagyobb vízen lebegő úszómedencéjét

A belga város lakói még kiélvezhetik a nyár végi strandidőt, mivel augusztus 14.-én megnyitotta kapuit a Badboot, egy átalakított komp, fedélzetén a világcsúcstartó 120 méter hosszú medencével, két koncertteremmel, terasszal és étteremmel.

A rendhagyó luxushajó ráadásul meglepően környezetbarát is. Újrahasznosított anyagokból készült, és egy speciális nád alapú vízszűrő rendszerrel is rendelkezik. Az óriás medencét és szórakozóhelyet a belga Sculp(IT) cég készítette mindössze egy év alatt. A Badboot ötlete egy csapat elkötelezett befektetőtől származik, akiknek sikerült támogatást szerezniük a város vezetésétől, majd megvásároltak egy kiöregedett, használaton kívüli kompot, felépítették a medencét és bevontatták Antwerpen kikötőjébe. A Sculp(IT) tervezte a projektet, az építést és kivitelezést pedig a maasbracht-i HSS BV nevű hajóépítő cég intézte. A látogatók számára rendelkezésre áll az olimpiai méretű medence mellett a gyerekmedence is, és rendezvényekre még ki is bérelhető.
badboot

A kezdeményezés egyöntetű támogatása részben környezetbarátságának is köszönhető, elsősorban az egész hely alapjául szolgáló újrahasznosított kompnak. A hajó alacsony energiafelhasználású, és különböző vízvisszaforgató rendszerek segítségével a vízfelhasználást 60 százalékkal sikerült csökkenteniük a tervezőknek. A Badboot emellett teljes mértékben LED fényekkel van bevilágítva, és egy különleges hőpumpa melegíti a vizet 28-29 fokosra. Ráadásul az összes termelt szennyvizet egy nádból készült szerkezeten keresztül szűrik meg. A Badboot szeptember közepéig várja a látogatókat, télen pedig korcsolyapályává alakítják.

badboot

Ajánlott tartalom

Az EU betiltja az erdőírtáshoz és erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását

Jogszabállyal akadályozná meg az Európai Parlament és az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács az erdőírtáshoz és az erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását - közölte az Európai Bizottság kedden.