Áprilisban is a magyarok számára volt a legolcsóbban a háztartási villamos energia és földgáz

Idén áprilisban is – a rezsicsökkentésnek köszönhetően – a magyar családok kapták Európában a legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt – tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken a közösségi oldalán.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Németh Szilárd a bejegyzéshez a finn VaasaETT által végzett összehasonlító grafikont csatolta. A cég az elemzést az osztrák szabályozó hatóság, az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) megbízására végzi el minden hónapban.

Az összehasonlítás a végfelhasználói árakon alapul, amit a fogyasztók kifizetnek, és az tartalmazza a rendszerhasználati díjat is – hangsúlyozta Németh Szilárd. “Csak a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői akarják és tudják megvédeni a rezsicsökkentést. Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első!” – írta a bejegyzésében.

Ajánlott tartalom

Friss kutatás szerint a magyarok többsége csökkentette otthona hőmérsékletét a téli időszakban

A magyar háztartások több mint fele rendelkezik már klímaberendezéssel, de a legtöbben a készülékeket csak hűtésre használják. Egy friss kutatásból az is kiderült, hogy a megemelkedett rezsiköltségek miatt a téli időszakban a megkérdezettek csaknem kétharmada csökkentette otthonában a hőmérsékletet.