Árat csökkent több millió ügyfélnek a legnagyobb németországi energiaszolgáltató

Árat csökkent több millió ügyfélnek szeptembertől Németország legnagyobb energiaszolgáltatója, az EoN – írták hétfőn német hírportálok.

A társaság a nagykereskedelmi árak mérséklődésére reagálva a földgáz-, és az áramszolgáltatási üzletágban is több millió fogyasztó számára csökkenti az árakat. Az érintett ügyfeleket már tájékoztatták – mondta egy szóvivő. A csökkentés mértéke korábban közölt adatok szerint az egyetemes szolgáltatás területén a földgáznál 28 százalék, a villamos energiánál 18 százalék lehet. Az egyetemes szolgáltatáson kívüli ügyfelek is az árak csökkenésével számolhatnak a vállalat ígérete szerint – áll a beszámolókban. Az EoN 14 millió ügyfelet szolgál ki Németországban. A társaság konszolidált kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) az előzetes adatok alapján 5,7 milliárd euró volt az idei első félévben, jelentősen meghaladva az egy évvel korábbi 4,1 milliárd eurót.

A Verivox fogyasztóvédelmi portál hétfői adatai szerint egy átlagos, háromszemélyes, évi 4000 kilowattóra áramot fogyasztó német háztartás az egyetemes szolgáltatásban az idén augusztusban nagyjából 47 centet fizet kilowattóránként a villamos energiáért. A piacon elérhető legolcsóbb, és még elfogadható feltételekkel kínált tarifa 30 cent körül van. A földgáz esetében egy átlagos, évi 20 ezer kilowattóra fogyasztású családi házban élő háztartás kilowattóránként nagyjából 15 centet fizet az energiahordozóért egyetemes szolgáltatási szerződéssel. Az ajánlható feltételekkel elérhető legolcsóbb gázdíj jelenleg kilowattóránként 9 cent körüli összegbe kerül a Verivox havi felmérése szerint.

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.