Ásványolaj szövetség: 32,7 százalékkal nőtt az üzemanyag-fogyasztás az első fél évben

Az első fél évben 28,7 százalékkal több motorbenzin és 35,1 százalékkal több gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 32,7 százalékkal nőtt a tavalyi első fél évhez képest – tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) csütörtökön.

A teljes fogyasztás az első hat hónapban 2,35 milliárd liter volt; 847 millió liter motorbenzint és 1,5 milliárd liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe a MÁSZ-tagvállalatok összesített értékesítési adatai alapján. Az üzemanyagokon belül a prémium motorbenzinből 99 millió liter fogyott, 33,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 748 millió litert tankoltak az autósok, 46,7 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A prémium dízel fogyasztása 114 millió liter volt az első fél évben, ami 21,5 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A nem prémium gázolaj eladása 1,39 milliárd liter volt, ez 43,6 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.