Augusztus 20. – Multifunkcionális oszlopok segítik a rendezvényeken a szelektív hulladékgyűjtést és a kézfertőtlenítést

A Szent István-napi rendezvények helyszínein multifunkcionális oszlopok segítik a szelektív hulladékgyűjtést és a kézfertőtlenítést – közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Közleményükben hangsúlyozták, a környezettudatosság és a látogatók egészségének védelme fontos a Szent István Nap szervezőinek. A rendezvényeken vásárolható italokat elmosható és újrafelhasználható pohárban lehet megvásárolni. A poharakat a helyszíneken kihelyezett háromoldalú oszlopokon található pohárbedobóba lehet helyezni, segítve ezzel azok újrahasznosítását. Az oszlopokon emellett van műanyag- és alumíniumprés, valamint gyűjtő – jelezték. A szelektív szemétgyűjtés mellett a megfelelő higiéniai körülményeket is segítik az oszlopokon található kézfertőtlenítő pontok – tették hozzá. A szervezők bíznak abban, hogy minél többen élnek az oszlopok nyújtotta lehetőségekkel.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.