Az energiabiztonság témakörén belül a megújuló energiaforrások felhasználásának kiépítésére fektet hangsúlyt Ausztria, a visegrádi csoport keddi jubileumi ülésének egyik vendége - írta egy osztrák napilap.

Ausztria a megújuló energiaforrások kiépítését hangsúlyozza a V4-találkozón

Az energiabiztonság témakörén belül a megújuló energiaforrások felhasználásának kiépítésére fektet hangsúlyt Ausztria, a visegrádi csoport keddi jubileumi ülésének egyik vendége – írta egy osztrák napilap.

A megújuló energiaforrások fontossága mellett a bécsi miniszterelnöki hivatal a Der Standard érdeklődésére azt a hagyományos osztrák álláspontot emelte ki, mely szerint az atomenergia nem tekinthető az energiaellátás fenntartható formájának. A  napilap kiküldött tudósítója a szlovák kormányon belüli feszültségekre utalva úgy vélekedett, hogy a vendéglátó Iveta Radicová szlovák miniszterelnök a csúcstalálkozót jó lehetőségnek tekinti vezetői képességének alátámasztására. A lap felidézte Ausztria törekvéseit az együttműködés kiszélesítésére, s úgy ítélte meg, hogy az ennek eredményeként megalakult Regionális Partnerség “soha nem lendült igazán mozgásba”.

A pozsonyi kormányfői szintű találkozón a négy visegrádi ország miniszterelnöke megvitatja a csoport együttműködésének időszerű kérdéseit. Az ülés második részben a négy visegrádi kormányfő és a hozzájuk csatlakozó Angela Merkel német és Werner Faymann osztrák kancellár, illetve Mikola Azarov ukrán kormányfő megvitatják az energiabiztonság témáját, a szomszédságpolitikát és a regionális együttműködésben szerzett tapasztalatokat.

Ajánlott tartalom

Új, elektromos Mini Cooper érkezik 2024-ban

A Mini Cooper is fokozatosan átáll az elektromos autókra, a legújabb modell 2024-ben fog megjelenni.