Az Apple lecserélné a tölthető akkumulátort

Az Apple alternatív megoldásokat keres a konnektorhoz csatlakoztatható laptop akkumulátorok helyett, számol be a treehugger.com.

A cég érdeklődést mutat az üzemanyagcellás megoldások iránt, amit két szabadalom („Üzemanyagcella szerkezet hordozható számítógépek energiaellátásához” és „Üzemanyagcella szerkezet társítása hordozható számítógépekhez”) is alátámaszt. Az Apple szerint a hidrogén vagy más hasonló megújuló energiaforrások használatával napokig, de akár hetekig nem lenne szükség a laptopok újratöltésére. Viszont arra is rávilágítanak, hogy a terv megvalósítása nem kis nehézséggel jár, hiszen hordozható és költséghatékony töltőegység létrehozása a cél. Továbbá az sem bizonyulhat feltétlenül egyszerűnek, hogy a fogyasztókat rábírják, hogy áttérjenek az üzemanyagcellás verzióra a vezetékes árammal tölthető akkumulátorosról. Már csak azért is, mert az egyre több megújuló energiaforrás (mint nap- és szélenergia) hasznosításával az áramfogyasztás egyre kevésbé lesz környezetszennyező.

apple

apple

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.