Az Apple már nem csak Kínában állítja össze termékeit

Heves találgatás övezi azt a felfedezést, melyet az új 2012-es iMacek szemfüles tulajdonosai tettek. Néhány modellen ugyanis a szokásos „Assembled in China” (Kínában összeállítva) címkén Kína helyett az USA neve díszeleg.

Nem mindegyik modellen található ilyen felirat, azonban ez elég ahhoz, hogy elgondolkoztató legyen. Lehet, hogy egyre több Apple terméket gyártanak majd az Egyesült Államokban? Az almás cég összeszerelést eddig is végzett az országban, de ezek általában a legdrágább, személyre szabott típusok voltak. A kaliforniai Elk Grove-ban található gyáruk még ma is működik, bár számítógépeket már 2004 óta nem készítenek. Nemrég azonban a létesítmény munkaereje 50 százalékkal növekedett, így lehet, hogy itt újra iMacek összeállítását végzik majd. Az Apple szokásához híven nem reagált a hírekre, a cég vezetője, Tim Cook azonban egy konferencián azt nyilatkozta, hogy amit képesek, azt az USA-ban fogják gyártani. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a gyártás és az összeállítás között nagy különbség van. Az alkatrészeket így is nagyrészt Ázsiában készítik, azonban már ez is pozitív lépésnek tekinthető, különösen az Apple kínai gyárai körül kialakult botrány tükrében. Ha pedig nem a kész termékeknek kell áthajóznia az óceánon, akkor talán egy kicsit környezetkímélőbb is lesz az Apple gyártási folyamata.

assembled in usa

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.