Az eddiginél kisebb menetjegyeket vezetett be a MÁV-START

Az eddiginél kisebb, bankkártyaméretű menetjegyeket vezetett be a MÁV-START, amelyek már megvásárolhatók a jegypénztárakban és a jegykiadó automatákban is – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztató szerint az új jegyek gyorsabban nyomtathatók és egységes kinézetűek. Az új jegyeken négyzetes vonalkód (Aztec-kód) könnyíti meg a kezelést – emelték ki, megjegyezve, hogy a korábbi teljes méretű jegyek továbbra is használatban maradnak olyan termékeknél, ahol a feltüntetendő információk nem férnének el a kisebb felületen.

A Volánbusz és a MÁV-HÉV jegyeit, illetve ezek vasúti utazással kombinált változatait továbbra is az eddigi méretben forgalmazzák. Az új méretű jegyformátumnak köszönhetően csökken a nyomtatópapír-felhasználás, amely a környezetvédelemi szempontok mellett éves szinten 120-130 millió forint megtakarítást jelent. A vasúttársaság ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a leginkább környezetbarát megoldás az elektronikus úton (Elvira vagy MÁV-app) váltott jegy.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.