Az elektromos autók iránt is van kereslet Horvátországban

Horvátországban az első öt hónapban 30 569 új személygépkocsit adtak el, 14,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – közölte a horvát belügyminisztérium a Promocija Plus intézet adataira hivatkozva szerdán.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Májusban 8281 új autót értékesítettek, 16,6 százalékkal többet, mint tavaly májusban. Az adatok szerint a Skoda márka a piacvezető 13,7 százalékos részesedésével, ebből 4207-et adtak el az első öt hónapban. Ezt követi a Volkswagen 10,8 és a Renault 8,1 százalékkal. Az előbbi márkából 3310-et, utóbbiból 2502-öt értékesítettek. Kétezer darab körül értékesített a Suzuki és a Toyota márka is. Az eladott gépjárművek 49 százaléka benzines, 28,6 százaléka hibrid, 18,5 százaléka dízel, az elektromos autók iránti kereslet elenyésző.

Ajánlott tartalom

Zöld hidrogént előállító berendezést fejleszt az SZTE és a Ganzair

Sorozatgyártásra alkalmas, 1 MW teljesítményű zöld hidrogént előállító vízelektrolizáló berendezést fejleszt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Ganzair Kompresszortechnika Kft. egy uniós támogatással megvalósuló, 1,246 milliárd forint költségvetésű projekt keretében - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.