Az első magyar környezeti tanácsadó iroda: ökoszolgálat

Az ökoszolgálat az első olyan magyarországi szervezetet, amelynek célja segítséget nyújtani a lakosságnak a környezetbarát életmód felvételében. A társulás küldetése, hogy pozitív példákkal, praktikus ötletekkel, szakmai tudásukkal minél több embernek segítsenek a takarékosabb, környezettudatosabb életmód kialakításában.

A lakossági zöld tanácsadó iroda elsődleges feladata a zöld tudatformálásban és az életmódváltásban. Az ökoszolgálat egyik része a Zöld Zug bolt, ami olyan környezettudatos termékeket kínál, mint a cserélhető fejű fogkefe, az öko toalett papír, a fatoll vagy a játszma- ökológiai társasjáték. A szolgálat másik része a „Jól lakni” tudástár, amelyen gyakorlatias tanácsokat lehet kapni az egészség- és környezetbarát otthon kialakításával kapcsolatban. Az alábbi témakörökben nyújtanak segítséget: takarítás-tisztítás, energia- és víztakarékosság, hulladékgazdálkodás, környezettudatos táplálkozás, környezetbarát közlekedés és turizmus, valamint otthonunk környezetbarát berendezése. Az OzoneNetwork Egyenlítő c. műsorának csütörtöki vendége Szabó Gyula, az Ökoszolgálat Alapítvány igazgatója elmondta olyan termékeket népszerűsítenek, amelyek a lehető legkisebb környezetterhelést okozzák, hazai előállításúak, funkcionálisak és egyszerű csomagolásban szállítják őket.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.