Az EU újabb szakembert küld

Az Európai Unió újabb szakembert küld Magyarországra az iszapkatasztrófa elhárítására, jelentette be José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Pécsen. Ez a szakember “mindent tud az iszapkárosító hatásokról és záros határidőn belül Magyarországra érkezik, hogy segítsen a veszélyek elhárításában” – mondta. Orbán Viktor köszönetét fejezte ki az eddig felajánlott támogatásért. Megjegyezte: “aki gyorsan ad, az kétszer ad”.


Kárfelmérő bizottság alakul

Kárfelmérő bizottság létrehozásáról döntött a Veszprém megyei védelmi Bizottság, hogy pontosan felmérjék a lakosság igényeit, az iszapömlés miatt károsult területet és ingatlanokat, mondta Lasztovicza Jenő, a testület elnöke a bizottság ülése után. A biztosító szakembereiből, statikusokból, építészekből álló kárfelmérő bizottság fogja megvizsgálni a lakossági igényeket, hogy pontosan tudják, ki akar a településen maradni és ki költözik el.

Ajánlott tartalom

Étlapok rövid üzenetei hatására többen választanak növényi alapú ételt

Az éttermek étlapjaira írt egyszerű, rövid üzenetek hatására kétszer olyan gyakran választanak a vendégek hús helyett növényi alapú fogást egy új kutatás szerint.