Forrás: mvm.hu

Az MVM 309 milliárd forint összegű osztalékelőleget fizet

Az MVM Energetika Zrt. 309 milliárd forint osztalékelőleget fizet – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A kifizetést a közlemény szerint csütörtökig teljesítik. A döntést az MVM-csoport stabil pozíciójával és jó eredményeivel magyarázták, hozzátéve, hogy a társaság a szeptemberben közölt beszámolója alapján az idei első fél évben 209 milliárd forint adózott eredményt ért el. A kedvező adatok elsősorban a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhetők – írták. Az MVM Zrt. részvényeit teljes egészében a magyar állam birtokolja. A tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket az Energiaügyi Minisztérium (EM) gyakorolja 2022. december 1-jétől. A cég tavaly 72,7 milliárd forint adózott eredménnyel, egy évvel korábban 1,1 milliárd forint veszteséggel zárt. Árbevételét közben 2774 milliárd forintról 7648 milliárdra növelte.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia jelentheti a magyar gazdaság jövőjét

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője, ez fontos Magyarország versenyképességét tekintve és a mindennapok része is - hangoztatta Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában.