Az ország, ahol 538 millió netező van

Kína 538 millió internetezője már többségében a mobiltelefont részesíti előnyben a világhálón történő böngészéshez – derült ki egy frissen közzétett kínai jelentésből, amelyről pénteken számolt be a kínai média.

A felmérését végző internet-hálózati információs központ igazgató-helyettese szerint június végén körülbelül 388 millió kínai kapcsolódott az internethez mobiltelefonján keresztül. A szakemberek megállapították, a mobilinternet rendkívül gyorsan terjed, amiben szerepe van az olcsó – szélesebb rétegek számára elérhetővé vált – készülékeknek, és a tendenciát erősítik az egyre népszerűbb mobilalkalmazások, valamint a csökkenő mobiltarifa. Kína 2011-ben vált az Egyesült Államokat megelőzve a világ legnagyobb okostelefon piacává. A piacvezetők ugyan az Apple és a Samsung, de a Huawei és a Xiaomi is jelentős részesedést tudhat magának elsősorban közép és az alsóbb kategóriás készülékeivel.

A mobilinternet népszerűségével, illetve azzal kölcsönhatásban gyors ütemben bővül az online kereskedelem, az online fizetés is Kínában. Immár 44 millió felett van azoknak a száma, akik az internetet használják számlájuk kiegyenlítésére, vásárlásra, szemben a múlt év végi 14 millióval. A kínai online közösség 2008-ban vált a világ legnagyobbjává, amikor már minden száz internethasználóból 24 kínai volt. Június végére számuk elérte az 538 milliót, ami egy évvel korábbi számukhoz képest 11 százalékos bővülésnek felel meg. Az idei év első félévében az internetezők száma 25 millióval nőtt. Az összes felhasználó felének – 274 millió embernek – van mikroblogja az ország legelterjedtebb mikroblog-szolgáltatójánál, a vejpónál (weibo). Ma Kínában ugyanakkor még minden tíz emberből csupán négy használja a világhálót.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.