Az USA legzöldebb egyetemei

A Sierra magazin közölte hatodik, éves ranglistáját az Egyesült Államok egyetemeiről a környezet megóvására tett erőfeszítéseik alapján.

Idén ősszel majdnem 20 millió diák kezdi el egyetemi tanulmányait az országban, az iskolák pedig egyre több figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra. A Yale például 14 LEED-el (környezetkímélést tanúsító nemzetközi elismerés) rendelkező épületet működtet. A UC Davis West Village campusa pedig a legnagyobb zéró kibocsátású lakóterülete lesz. A Stanfordon növénytermesztést tanulhatnak a diákok első kézből, a helyi kertekben található búza és maláta is.

A tíz egyetem rangsora:
1. University of California, Davis (Davis, CA)
2. Georgia Institute of Technology (Atlanta, GA)
3. Stanford University (Stanford, CA)
4. University of Washington (Seattle, WA)

5. University of Connecticut (Storrs, CT)
6. University of New Hampshire (Durham, NH)
7. Duke University (Durham, NC)

8. Yale University (New Haven, CT)
9. University of California, Irvine (Irvine, CA)

10. Appalachian State University (Boone, NC)

Az idei nyertes a UC Davis komoly lépéseket tett a környezet megőrzése érdekében, minden campuson termelt hulladék 70 százalékát újrahasznosítják, és az egyetem rendkívül nagy figyelmet fordít az alternatív közlekedési módszerekre is, melynek köszönhetően minden nap 20,000 bicikli parkol az iskola területén.

Ajánlott tartalom

Az amerikai áramtermelésben nő a megújuló energia aránya, de továbbra is a földgáz a legfontosabb

Az Egyesült Államok áramtermelésében 2022-ben első alkalommal haladták meg a megújuló energiaforrások a szenet, miközben a legfontosabb nyersanyag továbbra is a földgáz - derül ki az Amerikai Energiainformációs Hivatal (U.S. Energy Information Administration) friss adataiból.