Bajban a napelemes cégek? Fizetésképtelen lett az egyik legnagyobb!

Egyre több vállalat kerül veszélybe a csökkenő kereslet miatt.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Fizetésképtelen lett a német Bosswerk GmbH & Co. KG – számol be a PV Magazine. Az ideiglenes fizetésképtelenség közepette a gyártó a szerkezetátalakításra és az üzleti tevékenység folytatására összpontosít. A Bosswerk 2010 óta működteti a Green Akku webáruházat, amelyen keresztül fotovoltaikus rendszereket és otthoni tárolórendszereket értékesít. A vállalat július 24-én fizetésképtelenséget jelentett be a krefeldi kerületi bíróságon. A bíróság Joachim C. Mohlitzot, a düsseldorfi székhelyű, szerkezetátalakításra szakosodott Görg Partner ügyvédi iroda partnerét nevezte ki ideiglenes felszámolónak. A Bosswerk a fizetésképtelenségi kérelem benyújtásának szükségességét a napenergia-piaci turbulenciákkal indokolta, amelyek a nagyvállalatokat is érintenék. „A fizetésképtelenségi kérelem oka az értékesítés visszaesése, amely a napenergia-technológia árának óriási áresésére vezethető vissza” – írja a cég. A hatékonyság növelését célzó intézkedéseket nem hajtották végre elég gyorsan és nem elég következetesen, ez a strukturális egyensúlyhiány végül azt eredményezte, hogy a Bosswerk GmbH & Co. KG bajba került. Németországban az utóbbi időkben konszolidáció következett be az otthoni napelemes piacon. Ennek hatásait számos vállalkozás megérezte, sok cég komoly gazdasági nehézséggel küzd.

Az előzetes fizetésképtelenségi eljárás során az üzleti tevékenységet fenn kell tartani. A mintegy 100 alkalmazott bérét és fizetését a fizetésképtelenségi támogatás három hónapig biztosítja. A Bosswerk a GreenAkku online platformján keresztül napelemes és akkumulátoros rendszereket értékesít magán- és kereskedelmi ügyfeleknek. A már megkezdett szerkezetátalakítási intézkedéseket folytatják a vállalat pénzügyi stabilizálása és a jövőre vonatkozó életképes megoldás megtalálása érdekében.

Az előzetes felszámoló és a menedzsment közös célja most az üzleti tevékenység zökkenőmentes folytatása, valamint a már megkezdett szerkezetátalakítási intézkedések biztosítása a fenntartható pénzügyi stabilizáció elérése és a jövőre vonatkozó életképes megoldás megtalálása érdekében.

Ajánlott tartalom

Jó hírt kaptak, akik napelemes ingyenpénzre pályáztak 2024-ben

Az Energiaügyi Minisztérium szerint már több mint húszezer napelemes rendszer pályázatot támogattak.